Wekelijkse bulletin | Contact
Woensdag 13 November 2019
Over STRC

De sterritcompetitie is in 1984 ontstaan op initiatief van Bram van Lare (┼ 20 sept. 2019) toenmalig lid van De Wielertoerist uit Eede.

Besloten werd een competitie op te zetten tussen Zeeuwse Toerfietsclubs met stempeltijden die begonnen om 18 uur tot 20.30 uur. Tijdens de stempeltijden was er in de beginjaren altijd iemand van het sterritcompetitiebestuur aanwezig om te controleren of alles wel correct verliep, later werd dit een verantwoording van de organiserende club zelf. Door de steeds stijgende populariteit van deze competitie en het toenemen van vutters en gepensioneerden werd besloten de stempeltijd te verlengen vanaf 16 uur tot 20.30 uur. Weer veel later kwamen daar clubs bij van de Vlaamse Bond voor Rijwieltoerisme en werd de stempeltijd wederom aangepast naar de huidige tijd van 14 uur tot 20.30 uur. In het begin werden alle competitiedagen georganiseerd op de woensdag, door het toenemen van clubs die gingen meedoen is er nog enkele jaren ook op zondag gestempeld. Hieraan is, door het wegvallen van enkele clubs, een einde gemaakt en regelementair een maximum gesteld aan het aantal deelnemende clubs. Ook werd vastgesteld alleen op woensdag de competitie te handhaven.

Op dit moment is deze unieke formule, nergens anders wordt zoiets georganiseerd, nog steeds succesvol en iedere week komen zo'n 300 wieltoeristen hun stempeltje halen.

De bestuursleden zijn:

Voorzitter

 

Romain Deveneijns

Anker 8, Breskens

e-mail:  bilsie@kpnplanet.nl

 

 

 

 

      Secretaris. 

      Chris Soetens

      Julianastraat 1D, Sas van Gent

       e-mail: csoetens@zeelandnet.nl

 

 

 

Penningmeester.

Herman Baillie    

Kl. Jonkvrouwstraat 34, IJzendijke

e-mail: hbaillie@zeelandnet.nl

Privacy statement | Disclaimer | Realisatie: Ultility Ultility